Hvorfor gå med paryk?

Glæden med paryk/toupe/”hår for livet” giver større livsglæde.  

Det er en menneskeret i Danmark, at have hår på hovedet. Alle har ret til tilskud uanset indkomst i Danmark. 

I dag fås parykker i mange forskellige design: korte, mellem, lange, glatte, krøllede og refleks. 

Vores parykker er af meget høj kvalitet af fibrehår eller ægtehår, man kan ikke se det er en paryk. – Selv fagfolk kan blive snydt!

Det giver meget stor livskvalitet, glæde og selvsikkerhed! Kom ind og få en snak.


Vores leverandør er:

Waldorf & Ragn, Frederikssund. 

House of Waldorf, Frederiksberg. 

Vores kunder siger:

Kvinde 58 år

I slutningen af 2014 fik jeg konstateret brystkræft og blev opereret.  Efter operationen fik jeg at vide at jeg skulle have en forebyggende  kemobehandling der bla. ville forårsage, at jeg ville miste mit hår.

Fra Regionen får man tilbud om at man kan få en paryk. Jeg talte med min frisør, gennem mange år (Erik) og han forsikrede mig om at parykker nu om dage var af en sådan kvalitet at det både var, om ikke behageligt, så i hvert fald absolut ok og ikke ubehageligt at have den på.

Jeg havde fået at vide at jeg inden for de første 14 dage efter første kemobehandling ville miste håret. Det skete i mit tilfælde efter 3 uger, men da var jeg også pilskaldet. Det var midt i februar og  paryk var nødvendig.

Jeg havde mine overvejelser om hvordan jeg skulle klare at komme i salonen uden hår. Dette var dog slet ikke et problem da Erik helt uopfordret blot sagde at han ville komme hjem til mig med nogle forskellige parykker, tørklæder hatte mv. Dette var en stor lettelse.

Der er så mange svære ting at tage stilling til i en kemobehandling så det var dejligt at Erik tog over og var den styrende i denne proces. Vi havde et par hyggelige timer med megen latter mens jeg prøvede hatte, tørklæder og parykker. Jeg havde min veninde med til at være det kritiske øje. Hurtigt fandt Erik og jeg frem til en paryk som næsten hundrede procent lignede mit eget hår, både i farve og form. Det var en lettelse.

Parykken var lidt stram i starten men den kunne indstilles i nakken så den passede. Mine kemobehandlinger gjorde at jeg indimellem fik meget væske i kroppen og dette betød jo også at mit hoved blev væskefyldt, derfor var det godt at parykken kunne indstilles.

Jeg brugte kun parykken når jeg gik uden for huset. Men der hjalp den til at jeg følte mig helt ”normal”.

Mit barnebarn på 3 år syntes det var smart at Bedstemor kunne tage håret af og han var meget opmærksom på, at jeg huskede at få hår på når vi gik ud, så jeg ikke frøs.

Jeg mødte folk der ikke vidste, at jeg havde mistet håret og som tilkendegav, at hvis ikke jeg havde fortalt det, ville de aldrig have tænkt over at det ikke var mit eget hår, så godt lignede den.

Jeg har haft en positiv oplevelse og det var bestemt ikke udgangspunktet. Jeg var meget skeptisk.

Men når enden er god.